Ohjelma

Luennoitsijoiden materiaalit

Alla on julkaistu niiden luentojen aineistot, joiden julkaisemiseen olemme saaneet luvan.

Ministeri Anu Vehviläisen juhlapuhe pääjuhlassa

Matti Merilainen – Opettajan kokema kiusaaminen

Risto Poutiainen – Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa 1978-2018

Markku Saarelainen – Flipped classroom

Panimo Honkavuori – Jos et osaa – yritä edes

Markku Räty – Tarinoita Taitajat-kisoista

Tapahtumapaikat

SKO-päivien 13.4.-14.4.2018 tapahtumapaikka on Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu, Tikkarinne-kampus

Perjantain juhla, Get together party, Teatteriravintola, Rantakatu 20, 80100 Joensuu

Lauantain pääjuhla Karelian auditoriossa ja iltajuhla, ravintola Riverside, Sokos hotel Kimmel, Itäranta 1, 80100 Joensuu

Kuljetukset ja pysäköinti

Perjantaina 13.4 on mahdollisuus opastettuun kävelyyn Sokos Hotel Kimmeliltä tapahtumapaikalle. Lähtö on hotellin vastaanotosta klo 12.00. Matkan pituus on noin 1,7 kilometriä. Opas odottaa hotellin vastaanotossa.

Molempina päivinä bussikyyti kuljettaa Kimmel-Tikkarinne ja Tikkarinne-Kimmel väliä tilaisuuksien alussa ja lopussa. Myös Botanian kasvitieteelliseen puutarhaan lauantaina 14.4 on erillinen bussikuljetus. Bussiaikataulut ovat:

Pe 13.4.2018

Kimmel –Tikkarinne, lähtöajat:

12.00
12.20

Tikkarinne – Kimmel, lähtöajat:

4 lähtöä 2 bussilla

18.10  2 bussia
18.30  2 bussia

La 14.4.2018

Kimmel –Tikkarinne, lähtöajat:

Non-stoppina 4 lähtöä 2 bussilla

9.00   2 bussia
9.30   2 bussia

Tikkarinne – Kimmel/Botania, lähtöajat:

Non-stop 4 lähtöä 2 bussilla

16.15 Botania
16.15 Kimmel
16.30 Kimmel
16.45 Kimmel

Botania  – Kimmel

17.45

Tikkarinne-kampuksella on pysäköintipaikkoja hyvin rajoitetusti. Suosittelemme, ettet saavu tilaisuuteen omalla autolla. Jos kuitenkin saavut omalla autolla, voit pysäköidä autosi pysäköintikarttaan merkityille A-, B- ja C -paikoille. SKO-päivien aikana ei ole pysäköinninvalvontaa. Huomioithan, että lämmitystolppapaikat ovat ammattikorkeakoulun henkilökunnalle varattuja.

Osallistuminen ja sen vahvistaminen

SKO-päivien ohjelma ja tarjoilut ovat SKO:n jäsenille ilmaisia. Peruutukset tulee tehdä viimeistään torstaihin 29.3.2018 mennessä sähköpostitse. No show -tapauksista laskutamme erikseen peruutusmaksun 100 euroa.  Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään viikon 13 aikana henkilökohtainen vahvistusviesti. Viesti sisältää myös tiedot niistä ohjelmanumeroista, joihin jäsen on ilmoittautunut.

Opastus tapahtumapaikalla

Tapahtumapaikalla on selkeät opasteet, joiden avulla löydät helposti eri työpajat perjantaina, asiantuntijaluennot lauantaina ja muut tarpeelliset tilat. Paikalla on myös lukuisia oppaita, jotka ovat käytössäsi. Oppaat tunnistat SKO-päivien logolla varustetusta t-paidasta.

Get together ja iltajuhla

Get together alkaa perjantaina klo 19.30. Suosittelemme, että saavut tilaisuuteen aikaisintaan klo 19.15 juhlan kanssa samaan aikaan olevan teatteriesityksen aiheuttaman ruuhkan välttämiseksi.

SKO-päivillä asu on vapaa, mutta iltajuhlan pukukoodina on ”tumma puku”. Iltajuhlassa ravintolan ovet avautuvat noin klo 19.30 ja iltajuhla alkaa klo 20.00. Iltajuhlan etenemisestä on kerrottu alla SKO-päivien ohjelmassa. Juhlan jälkeen kaikilla osallistujilla on vapaa pääsy SKO-päivien jatkoille Kimmelin yökerhoon.

Ohjelma

Alla voit tutustua SKO-päivien ohjelmaan. Ohjelmaan voi tulla muutoksia, mikäli esiintyjälle tulee este. Mahdollisista muutoksista tiedotamme erikseen. Paperinen versio ohjelmasta sisältyy osallistujille päivillä jaettavaan tervetulokassiin.

Perjantai 13.4.2018

klo 10.00- Ilmoittautuminen alkaa

Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne-kampus, A-talon aula

klo 11.00–13.00 Lounas

Tikkarinne, Fazer Amica ravintola Solina

Koululounas linjastosta sisältää:

Salaatin, leivät, kotiruokalounaan, ruokajuoman ja jälkiruokakahvin

klo 13.15–14.30 Tervetuloa talk show – Mappimerestä digiavaruuteen

Karelian auditorio A105

Joensuun kauppa- ja kulttuuriopettajien SKO-päivien projektiryhmä

Petri Raivo, rehtori/toimitusjohtaja, Karelia-ammattikorkeakoulu

Esa Karvinen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Riveria

Olli Luukkainen, OAJ:n puheenjohtaja

Anne Vänskä, Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja

Anne Vänskä

Anne Vänskä tuntee pohjoiskarjalaisen elinkeinoelämän. Joensuun kauppaoppilaitoksen kasvattina hän oli jo opiskelijajäsenenä perustamassa silloista ammattikorkeakoulua. Karelia ammattikorkeakoulun hallituksessa hän on ollut vuodesta 2013. Työelämä on pyöräyttänyt Annen Pyhäselän eteläpuolitse aina Luxemburgin kautta takaisin maakuntaan. Yrittäjyys, myös omakohtainen ja sen edunvalvonta ovat toteutuneet niin yrittäjäjärjestön tehtävissä kuin viimeksi Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajana. Elokuusta 2017 Anne Vänskä on vetänyt synnyinkaupunkinsa Joensuun keskustayhdistystä tavoitteena entistä vetovoimaisempi ja viihtyisämpi maakuntakeskus.

klo 14.30-15.00 Kahvitreffit

Tikkarinne, kirjasto Pisara

klo 15.00–18.00 Pop up-työpajat

Jokainen työpajat toteutetaan kolme kertaa. Työpajat alkavat klo 15.00, 16.00 ja 17.00. Työpajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan työpajoja voi kiertää vapaasti. Voit siis osallistua yhteensä kolmeen eri työpajaan.

Työpajoja ovat:

– Pedatyöpaja – valmentava oppiminen: lehtorit Tuija Kainulainen ja Pilvi Purmonen. Tila: A125

Tuija Kainulainen ja Pilvi Purmonen

” Minä lähden Pohjois-Karjalaan vaihdan farkut verkkarihousuun kotiseudulle Pohjois-Karjalaan teen tiimityötä auringon nousuun

Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam Dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam”

Pilvi ja Tuija toivottavat teidät tervetulleiksi Joensuuhun!


– Rentoutumistyöpaja: Karelia-ammattikorkeakoulun fysioterapiaopiskelijat. Tila: A119

Rentoumistyöpaja

Rentoutumistyöpajan kesto on 45 minuuttia ja osallistujamäärä 20 henkilöä. Työpajassa osallistuja saa tietoutta sekä menetelmiä sisällyttää rentoutusharjoituksia arkeen ja työhönsä. Työpaja sisältää tietoiskuja rentoutuksen merkityksestä hyvinvoinnille (terveydelliset hyödyt, stressinhallinta, palautumisen merkitys, liikunta, harrastukset). Lisäksi työpajassa on toiminnalliset pisteet; kokeile käytännössä hengitysharjoituksen vaikutus sykkeen tasaamiseen, mielikuvaharjoitukset, lyhyt rentoutusharjoitus.


– Digityöpaja – pelillistäminen oppimisessa: lehtori Anssi Gröhn. Tila: E259, Työpaja 1

Anssi Gröhn

—–BEGIN GEEK CODE BLOCK—–

Version: 3.20 GIT/CS/ED d- s: a- c+++ C++ B+++ 7+ w++ L++ M u+++ W+++ H++++ Z++ F- PS+ PE- Y+ PGP T++ S—- J++ R m !tv b DI+ D++ e+++ h- A r+++ y++++

——END GEEK CODE BLOCK——

http://www.fecj.org/extra/The-Geek-Code-Codec-Evolution-Traduction-French-Francais.html#section4


EPIC Challenge työpaja: yliopettaja Heikki Immonen. Tila: E409

Heikki Immonen

Heikki Immonen toimii Karelia-ammattikorkeakoulussa yrittäjyyden yliopettajana. Heikin vastuulla on Karelian ja Itä-Suomen yliopiston yhteinen liikeideakokeiluja rahoittava Draft Program® -mikrorahoitusohjelma, www.draftprogram.com. Heikillä on opetustehtäviä erityisesti Epic Challenge –ohjelmassa, jossa monialaiset opiskelijat pääsevät ratkaisemaan eeppisen vaikeita tuotekehityshaasteita. Epic Challenge on astronautti Charles Camardan alulle saattama opintokokonaisuus. www.epicchallengejoensuu.com. Harrastuksiin kuuluu sivutoimiyrittäjyys ja puutarhan hoito.


– Pedatyöpaja 2 – Flippaus ammatillisessa koulutuksessa: lehtori Päivi Honkala. Tila: A126

Päivi Honkala

Päivi Honkala, FM, toimii Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa suomen kielen ja viestinnän lehtorina. Päivi on työssään soveltanut Flipped Learning -menetelmää vuodesta 2014 lähtien. Hän on toiminut opettajana moniammatillisissa tiimeissä sekä toteuttanut opetuskokonaisuuksia myös verkossa osana moniammatillista tiimiä.


– Karjalaisen kulttuurin työpaja: näyttelijä-muusikko Timoi Munne. Tila: E408

Timoi Munne

Timoi Munne on esiintyvä taiteilija, joka ihastui karjalan kieleen 1990-luvun alussa työskennellessään Petroskoissa. 2000-luvun alkuvuosina hän vaihtoi karjalan viralliseksi äidinkielekseen, käänsi etunimensä samaisen kielen mukaisiksi ja liittyi rajakarjalaista perintöä mukanaan kantavaan kirkkoon. Väsymättä hän vauhkoaa edelleen asiastaan. Erityisen mielenkiinnon kohteena hänellä on suomen ja karjalan väliset väärinymmärrykset eli ns. hairieh vedäjät sanat kuten ”Akkua ei pie varata” (Vaimoa ei tarvitse pelätä.)


– Taidetyöpaja: taiteilija ja opettaja Martha Balerina. Tila: Ravintola Solinan kabinetit


– Elokuvatyöpaja: Karelian opiskelijoiden osuuskunta mainostoimisto Muviment. Tila: Pieni auditorio E237

Kasper Garam

Olen Kasper Garam, 22-vuotias media-alan opiskelija. Teen opintojeni ohella töitä kuvaajana ja editoijana. Valokuvausharrastuksen aloitin noin 16-vuotiaana, kun sain syntymäpäivälahjaksi ensimmäisen oman järjestelmäkameran. Myöhemmin myös videoiden tekeminen alkoi kiinnostaa ja päätinkin hakea opiskelemaan audiovisuaalista tuotantoa. Lähimpänä sydäntäni on luonnon kuvaaminen, mutta koulun ja töiden kautta minun tulee kuvattua myös paljon muun muassa haastatteluja.

Ilmari Lehtinen

Olen Ilmari Lehtinen, 23-vuotias toisen vuoden media-alan opiskelija Karelia-ammattikorkeakoulusta. Videokuvaaminen, valokuvaaminen ja jälkituotanto kiinnostavat minua paljon ja olenkin tehnyt eri yrityksille esimerkiksi haastatteluvideoita, mainoksia ja valokuvannut. Myös vapaa-ajalla tulee tehtyä paljon monenlaisia video- ja valokuvaamiseen liittyviä projekteja. Ensimmäiset tietokoneella editoidut videot kuvasin ja leikkasin jo yli kymmenen vuotta sitten ala-asteella.


– Yrittäjyystyöpaja: Luostariviski – Arttu Taponen & Coruya – Suvi Lehikoinen. Tila: E252, Voimalan luokka

Huom! Arttu Taponen on paikalla vain työpajan ensimmäisessä toteutuksessa!

Arttu Taponen

Arttu on yksi Valamon Luostarin Tislaamon perustajista ja osakkaista. Viskin valmistaminen luostarissa kuulostaa ehkä äkkiseltään erikoiselta mutta se on itse asiassa varsin looginen ja historiallisesti tarkasteltuna luonteva yhtälö. Artun yrittäjyystarinassa yhdistyy niin perinteikäs käsityötaito kuin brändin rakentaminen ja nykyaikainen osa-aikainen yrittäjyys perinteisen päivätyön rinnalla.

Suvi Lehikoinen

Olen 36-vuotias palvelupäällikkö/yrittäjä Kontiolahdelta. Valmistuin Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2007 ja samoihin aikoihin aloitin työurani Abloylla. Nykyisessä tehtävässäni vastaan Abloyn Service Centerin toiminnasta. Vuonna 2014 perustin CORUYA nettikaupan yhdessä ystäväni kanssa ja seuraavana vuonna avasimme kivijalkamyymälän Helsinkiin Korkeavuorenkadulle. CORUYA on design-koruihin sekä asusteisiin erikoistunut yritys, jonka tuotteissa korostuu materiaalien erikoisuus ja monimuotoisuus. Tarjoamme asiakkaille kaikkea muuta kuin perinteisen tavan nähdä korut. – Työhyvinvointityöpaja: lehtori Tarmo Alastalo. Tila: E251, Voimalan tupa

Tarmo Alastalo

Työyhteisövalmentaja

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja

Työyhteisösovittelun erityisosaaja


– Edunvalvontatyöpaja: OAJ Pohjois-Karjalan alueasiamies, Nina Räty. Tila: E307, Hoitotaito 3

Edunvalvontatyöpaja

Työpajassa keskustellaan ajankohtaisista edunvalvontaan liittyvistä asioista. Työpajassa hyödynnetään digitaalista työskentely-ympäristöä.


– Kädentaidot –työpaja: opettajat Marja Ilonen ja Jaana Saarinki sekä opiskelijat. Tila: E322 ja E323

klo 19.30-22.30 Get together party

Teatteriravintola

Joensuun kaupungin tervehdys, valtuuston puheenjohtaja Juha Mustonen

Salaattinoutopöytä

Musiikkia, Algorytmi

Pukeutuminen: arkipuku

Lauantai 14.4.2018

klo 10.00-11.30 Pääjuhla

Tikkarinne, Karelian auditorio A105

Juontajana Tiina Naumanen

Kuoroesitys, Ortodoksinen kvartetti – Johannes teologin veljet

Juhlan avaus, SKO:n puheenjohtaja Tuija Salminen

Juhlapuhe, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen

Ansiomerkkien jako, SKO:n puheenjohtaja Tuija Salminen ja varapuheenjohtaja Arto Anetjärvi

Yhteislaulua, Karjalaisten laulu

klo 11.30-13.00 Lounasbuffa avoinna

Tikkarinne, ravintola Solina

klo 13.45-15.00 Kahvitarjoilu

Tikkarinne, ravintola Solina

klo 13.00-13.45 Asiantuntijatarinoita yrittäjyydestä

Jani Olavi Honkanen, panimotohtori, toimitusjohtaja, siivooja, ym. –  Panimo Honkavuori

–          Jos et osaa – yritä edes.
–         
Tila: E237


Marjut Helvelahti, yrittäjyyden lehtori & opiskelijat – Kytö osuuskunta
–          Riverian yrittäjyyspolku
–         
Tila: E227


Pirjo Kuusela, yhteiskuntavastuujohtaja & Anu Pitkänen, yhteiskuntavastuuasiantuntija – Nordea
–          Yhteiskuntavastuu: lasten ja nuorten talouslukutaito ja yrittäjyys Suomessa
–         
Tila: A125

Pirjo Kuusela ja Anu Pitkänen

Kuvassa Pirjo Kuusela (vas.) ja Anu Pitkänen.Reetta Meriläinen, Naisten Pankin puheenjohtaja, emerita päätoimittaja – Naisten pankki
–          Tarinoita kehitysmaiden naisten yrittäjyydestä
–         
Tila: A126

Reetta Meriläinen

Reetta Meriläinen on Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja, takana kymmenen vuoden ura Naisten Pankin vapaaehtoisena. Kehitysmaiden naisten tukeminen yrittäjyyden ja koulutuksen avulla on sydämen asia. Ennen eläkkeelle jäämistään Reetta toimi 20 vuotta Helsingin Sanomien päätoimittajana, sitä ennen Sanoman Toimittajakoulun johtajana sekä moninaisissa toimittajan tehtävissä Helsingin Sanomissa. Naimisissa, kolme aikuista poikaa, neljä lastenlasta. Harrastukset musiikki ja urheilu.

 


Teemu Purmonen, yrittäjä – Proper Oy
–          Yrittäjyys monialaisesti
–         
Tila: E252, Voimalan luokka

Teemu Purmonen

Numero- ja suunnitelmavisualisti – tulkki päätöksentekijöiden ja numeroiden välissä

Keskityn yrittäjän tahtotilaan ja omiin tavoitteisiin. Kaivan esille vastauksen kysymykseen: Miksi? Kun laittaa paukut siihen, mitä ihminen oikeasti haluaa tehdä ja muotoilee sen ymmärrettäväksi tavoitteeksi, syntyy toteuttamiskelpoisia suunnitelmia. Samalla karsitaan ylimääräiset rönsyt pois.

Olen aina pitänyt numeroista. Minusta on hauskaa visualisoida valtavista numeromassoista helposti ymmärrettäviä visuaalisia esityksiä. Silloin tällaista esitystä hetkellisesti tarkasteleva poliitikko, asiakas tai päättäjä ymmärtää asian ytimen ja voi tehdä omaan harkintaan perustuvan päätöksen.

klo 14.00-15.00 SKO:n senioreiden vuosikokous

Osallistujille on kahvitarjoilu kokoustilassa.

Tila: A119

klo 14.15-15.00 Asiantuntijatarinoita oppimisesta ja opettajuudesta

Matti Meriläinen, yliopistonlehtori – Itä-Suomen yliopisto
–          Opettajan kokema kiusaaminen ja siitä selviytyminen
–         
Tila: A126

Matti Meriläinen


Anu Korhonen, akatemiakoordinaattori & Joni Karvinen, keihäänheittäjä – Joensuun urheiluakatemia
–          Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen
–         
Tila: A125

Anu Korhonen

Toimin akatemiakoordinaattorina Joensuun Urheiluakatemiassa. Urheiluakatemiassa vastuulleni kuuluvat mm. hallintoon ja oppilaitosyhteistyöhön liittyvät asiat. Urheiluakatemian lisäksi nykyiseen työnkuvaani kuuluu Joensuun kaupungin liikuntapalvelujen hallinnollisia tehtäviä. Koulutukseltani olen kasvatustieteen tohtori.

Joni Karvinen

Olen keihäänheittäjä ja Karelia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden tradenomiopiskelija Joni Karvinen. Toisen opiskeluvuoden aikana heitin ennätykseni 80,04m. Lisäksi olen urallani edustanut Suomea neljä kertaa nuorten arvokilpailuissa ja paras saavutukseni on alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuiden 6. sija.


Markku Saarelainen, oppimisympäristöjen kehittämispäällikkö – Itä-Suomen yliopisto
–          Flipped classroom
–         
Tila: Iso auditorio A105

Markku Saarelainen

Markku Saarelainen (FT) toimii oppimisympäristöjen kehittämispäällikkönä Itä-Suomen yliopistossa (UEF). Hän on sovelletun fysiikan laitoksen lehtorina työskennellessään käyttänyt ja kehittänyt Flipped Classroom menetelmää fysiikan opetukseen erinomaisin tuloksin useiden vuosien ajan. Nykyisessä roolissaan Markun tehtäviin kuuluvat oppijakeskeiseen pedagogiaan –erityisesti Flipped Classroom menetelmään – nojaavien oppimisympäristöjen kehittäminen. Markku on taustaltaan matemaattisten aineiden opettaja.


Pekka Auvinen, vararehtori – Karelia-ammattikorkeakoulu
–          Ammatillisen opettajuuden muutos 1978-2018
–         
Tila: E237

Pekka Auvinen

Pekka Auvinen on toiminut Karelian koulutuksesta vastaavana vararehtorina vuodesta 2012 alkaen. Koulutukseltaan hän on maatalous-metsätieteiden maisteri (metsänhoitaja) ja kasvatustieteiden tohtori. Väitöskirjassaan hän tutki ammattikorkeakoulu-uudistusta ja opettajan työn muutoksia vuosina 1992-2010. Ennen nykyistä tehtävänsä hän on toiminut Kareliassa vuodesta 1992 alkaen opettajana sekä erilaisissa suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtävissä.


Markku Räty ja Taitajat-kisoissa menestyneet opiskelijat
–          Tarinoita Taitajat-kisoista
–          Tila: E252, Voimalan luokka

Markku Räty

Markulla on pitkä kokemus ammattitaitokilpailutoiminnasta. Hän kertoo opiskelijatarinoita vuosien varrelta, kuinka itsensä haastaminen, intohimo itsensä kehittämiseen ja tavoitteiden asettaminen vie nuoria kohti omia unelmia.

klo 15.15-16.00 Asiantuntijatarinoita koulutus- ja talouspoliittisista näkemyksistä

Krista Mikkonen, kansanedustaja

 

–          SKO-studio: Ammatillisen koulutuksen tilanne 2018, juontajana Tiina Naumanen
–         
Tila: E237

Krista Mikkonen

Krista Mikkonen on Vihreiden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä ja vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja sekä Joensuun kaupunginvaltuutettu. Hän on toiminut muun muassa Karelia-ammattikorkeakoulun hallituksessa ja johtokunnassa sekä Joensuun koulutuslautakunnassa. Tällä hetkellä hän toimii Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsenenä.Risto Poutiainen, maakuntajohtaja

–          Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa 1978-2018
–     
     Tila: A118

Risto Poutiainen

Risto Poutiainen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntajohtaja

Risto Poutiainen toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa maakuntajohtajana. Poutiaisella on pitkä työhistoria Pohjois-Karjalan maakunnassa ja maakuntaliitossa. Maakuntajohtajana hän aloitti vuonna 2015. Tätä ennen hän toimi suunnittelu- ja kehittämisjohtajan tehtävissä vuodesta 1993 lähtien. Tuolloin hänen vastuullaan olivat maakuntaliiton suunnittelu- ja kehittämistehtävien lisäksi mm. kansainväliseen toimintaan ja EU -yhteyksiin sekä EU:n rakennerahastoihin liittyvät tehtävät.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto vastaa maakunnan kehittämisestä. Erityisen tärkeä tehtävä on maakunnan etujen ajaminen, omaehtoinen kehittäminen sekä yhteisen tahdon muodostaminen ja esille tuominen pohjoiskarjalaisten hyväksi. Lakisääteisiä tehtäviä ovat toimiminen aluekehityslain mukaisena aluekehitysviranomaisena ja huolehtia maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta maakuntakaavasta.


Eeva Kettunen, pankinjohtaja – Säästöpankki Optia
–          Kuinka varautua korkojen nousuun?
–         
Tila: A125

Eeva Kettunen

Hei, Olen Eeva Kettunen, 57-vuotias syntyperäinen joensuulainen.

Koulutukseltani olen yo-merkonomi ja suorittanut erilaisia ammattiin liittyviä tutkintoja yli 30- vuoden ajan.

Aloitin pankkiurani 1984 silloisessa Suomen Yhdyspankissa ja monien eri vaiheiden jälkeen olen nyt ollut vuodesta 2003 alkaen Säästöpankki Optian pankinjohtajana Joensuussa. Tänä aikana olen nähnyt talouden ylä- sekä alamäet ja niiden aiheuttamat ongelmat, surut ja murheet. Toki myös ilot, jotka itselleni antavat kovasti voimia ja kannustavat talouden valmentamisessa.

Luonteeltani olen avoin ja positiivinen, toivottavasti helposti lähestyttävä. Haluan olla auttamassa ihmisiä, perheitä ja yrityksiä heidän arjessaan ja tulevaisuuden suunnitelmissaan.


Osmo Ruuskanen, yrityskummi
–          Yrityskummitoiminta
–         
Tila: A126

Osmo Ruuskanen

Osmo Ruuskanen

KTT, yrityskummi, Pohjois-Karjalan yrityskummit Ry

Yli 30 vuotta pankkialalla yritystutkijana ja pankinjohtajana toiminut kauppatieteiden tohtori, toimii nykyisin yrityskummina Pohjois-Karjalassa.


Markus Hirvonen, Juuan kunnanjohtaja

–          Työhyvinvointi ja sen merkitys kiristyvässä kuntataloudessa
–     
     Tila: E252, Voimalan luokka

Markus Hirvonen

Markus Hirvonen on toiminut Juuan kunnanjohtajana vuodesta 2016 saakka. Sitä ennen hän toimi Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirissä sairaanhoitajana, rekrytointipäällikkönä, henkilöstöpäällikkönä ja hallintopäällikkönä. Ennen siirtymistään kuntajohtajaksi hän toimi Siun soten hallinnon valmistelusta vastaavana. Koulutukseltaan Hirvonen on hallintotieteiden maisteri (julkisoikeus) sekä sairaanhoitaja YAMK ( johtaminen).

klo 16.30-18.00 Kaupunkiohjelmaa (Ohjelmat rinnakkaisia)

Jokivarsikierros, oppaana Sinikka Marila, emerita ruotsin lehtori

  • Noin tunnin kestävälle kierrokselle lähdetään Sokos Hotel Kimmeliltä klo 16.30.
  • Joensuun jokivartta myötäilevän reippaan kävelykierroksen aikana nähdään muun muassa Joensuun vanha tyttölyseo, vanha kauppaoppilaitos ja Ylisoutajan silta. Samalla kuullaan mielenkiintoisia tarinoita matkan varrella olevista kohteista. Kävelykierros on osittain ruotsin kielellä.

Kaupunkisuunnitus, omatoiminen

  • Lähtö ja karttojen jako Sokos Hotel Kimmelillä klo 16.30.
  • Kaupunkisuunnistuksen aikana tutustut Joensuun kaupunkiin.
  • Suunnistuksen aikana on mahdollisuus osallistua myös Susikuva-kilpailuun SKO-päivien mobiilisovelluksen avulla.

Pubikierros (omakustanteinen), pubiemäntinä Ulla Kärnä ja Jaana Tolkki

  • Lähtö Sokos Hotel Kimmeliltä klo 16.30.
  • Kierroksen aikana tutustutaan Joensuun pubikulttuuriin.

Botanian kasvitieteellinen puutarha

  • Opastetun kierroksen aikana tutustutaan puutarhan kasveihin ja perhosiin.
  • Bussikuljetus Tikkarinteeltä lauantain ohjelman päättymisen jälkeen klo 16.15.

klo 20.00-n. 22.30 Iltajuhla

Sokos hotel Kimmel, Ravintola Riverside

Iltajuhlan juontaa Jarmo Mäkelä

Alkumalja – henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen – Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Kantelemusiikkia – Heta Laakkonen

Juhlaillallinen

SKO-päivien uutislähetys – uutisankkurina juontaja Jarmo Mäkelä

Susikuvakilpailun tuloksien julkaisu

Tanssiesitys – tanssipari Tommi Tiainen ja Katariina Raita

Pukeutuminen: tumma puku

klo 22.30 SKO-päivien jatkot

 – 70-luvun disko uudistetussa Kimmelin yökerhossa

– Yökerhossa on tapahtuman aikaan juomatarjouksia 70-luvun tyyliin

Kaukolasipartio esiintyy klo 24.00 alkaen